Ponant

 >>> Vezi toate croazierele cu linia Ponant <<

DESPRE COMPANIE

Ponant (oficial Compagnie du Ponant  sau "Ponant Company") este o linie de croaziere franceza, fondata în aprilie 1988 de către Philippe Videau, Jean-Emmanuel Sauvé, și alți ofițeri ai marinei comerciale franceze, care au lansat prima navă de croazieră franceză. 

În 1988, a fost creată La Compagnie des îles du Ponant. Paisprezece acționari, recent absolvenți ai Marinei Comerciale Franceze, cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, au pornit astfel in aventura vietii lor. Numele "Ponant" înseamnă Occidentul în latină, dar a fost și unul dintre primele itinerarii planificate: o croazieră în insulele Ponant.

Compania opereaza in prezent cinci nave, toate sub pavilion francez.

De la infiintare, timp de 18 ani, sediul central a fost la Nantes, pentru ca în 2006 sediul companiei sa fie mutat în Marsilia, după achiziția sa de către CMA CGM (Compagnie Generale Maritime). În 2012, CMA CGM a vândut Ponant către Bridgepoint Capital.

În toamna anului 2015, Ponant s-a alăturat grupului ARTÉMIS, detinut de familia Pinault. Această achiziție va permite companiei să își susțină internaționalizarea, să-și consolideze pozițiile în Franța, Elveția și Belgia și astfel să intre într-o nouă etapă în dezvoltarea sa. Aproape 30 de ani de la crearea sa, Ponant urmărește aceeași strategie, bazata pe inovatie și excelență, care a permis flotei sale să întruchipeze eleganta franceză.

FLOTA

Le Ponant (1991), Le Boreal (2010), L'Austral (2011), Le Soleal (2012), Le Lyria (2015), Le Laperouse (2018), Le Champlain (2018), Le Bougainville (2019), Le Dumont d'Urville (2019), Le Bellot (2020), Le Jacques Cartier (2020), Le Commandant Charcot (2021)

 

 

DESTINATII

Linia Ponant ofera itinerarii foarte diverse, cu porturi din întreaga lume: explorati golfurile ascunse din Marea Mediterana, navigati printre ghetarii Antarcticii, porniti intr-o expeditie spre tinuturile indepartate din Alaska sau descoperiti insulele din Marea Caraibelor.

Sau ce-ati zice de Asia, Africa sau insulele Oceanului Pacific? Poate Nordul Europei?

Puteti practic sa vedeti intreaga lume, la bordul navelor Ponant! Linia ofera peste 200 de itinerarii, dintre care mai bine de un sfert reprezinta destinatii noi, in fiecare an. Navele acosteaza sau ancoreaza in peste 400 de porturi, dintre care cel putin 130 fac parte din Patrimoniul UNESCO.

 

TIPURI DE CABINE

CABINA PRESTIGE, LA BORDUL VASULUI LE COMMANDANT CHARCOT

 

 

SUITA GRAND PRIVILEGE, LA BORDUL VASULUI LE LYRIAL

 

 

CABINA CU HUBLOU LA BORDUL VASULUI LE PONANT (SINGURUL CARE ARE ACEST TIP DE CABINE)

 

 

VIATA LA BORD

Bucurati-va de un moment de liniste la spa sau in jurul piscinei, antrenati-va in sala de fitness, bucurati-va de un spectacol de teatru cu tovarasii dvs. de calatorie. Navele Ponant au o varietate de spatii bine proiectate pentru a va oferi spatiu pentru relaxare sau distractie comuna pentru a crea o calatorie de neuitat. La bord se respecta cele mai inalte standarde gastronomice si vi se pune la dispozitie un meniu variat, creat de bucatarii experti folosind ingrediente de calitate superioara.

In timpul sederii dumneavoastra va puteti bucura de o ambianta sofisticata si de lux. Fiecare zona a fost luata in considerare pana la ultimul detaliu si decorata cu gust. Sunteti invitat sa va bucurati de momente bune cu alti pasageri sau sa va relaxati in liniste totala. Personalul de la bord este atent si experimentat, se va asigura ca va simtiti confortabil si va va raspunde tuturor solicitarilor, fie ca va aflati in cabina, in saloane sau in diferitele zone de luat masa.

Veti avea ocazia sa luati parte si la excursii exceptionale, planificate, testate si aprobate de echipa de experti Ponant, iar acestea va vor imbogati experienta si va vor face calatoria unica.

Am ințeles
Acest site folosește cookie-uri. Mai multe detalii